Pszichiátriára került a pozsonyi késes fickó, akit a kommandósok ártalmatlanítottak

A rendőrség egyelőre senkit nem gyanúsított meg, továbbra is vizsgálják a történteket.

Pszichiátriára került a pozsonyi késes fickó, akit a kommandósok ártalmatlanítottak
Fotó: Rendőrség - Facebook

Szerdán délután a kommandósok ártalmatlanítottak egy késes férfit Pozsonyban – írtuk korábban.

Az eset az Óvárosban, a Prepoštská utcán, a spanyol nagykövetség épülete előtt történt: egy 43 éves férfi késsel a kezében mászkált, és a rendőrök ismételt felszólítására sem reagált.

“A férfit őrizetbe vették és a helyszínre kiérkező mentősök ellátták, könnyebb sérüléseket szenvedett a beavatkozás során. Más személy nem sérült meg” – áll a rendőrség állásfoglalásában.

A történtekről időközben megjelent az interneten egy videófelvétel, amelyen hallani, amint az egyik kommandós figyelmezteti a kollégáit, hogy ne rúgják az illetőt, mert videózzák a történteket.

 

Exkluzívne zábery zo zásahu policajtov v Bratislave. Dnes na obed v centre Starého mesta útočil 43 ročný Michal T.

Közzétette: URSULINI – 2020. július 8., szerda

 

Jana Maškarová országos rendőrfőkapitány-helyettes a történtek kapcsán közölte, a médiában megjelent videófelvétel alapján nem lehet megállapítani, hogy indokolt volt-e a rendőri beavatkozás, a kommandósok által készített videót a felettesük értékeli ki.

A rendőrség csütörtökön közölte, hogy a beavatkozás után a késes férfi a pszichiátriára került. A történtekkel kapcsolatban eljárást indítottak, egyelőre azonban konkrét személyt nem gyanúsítottak meg, a nyomozás ugyanis még folyamatban van.


(parameter)