„Ne rúgd, veszik!” – videón, ahogy a kommandósok leteperik a pozsonyi késes fickót

A videón látszik, ahogy a letepert férfit többször fejbe rúgják a kommandósok.

„Ne rúgd, veszik!” – videón, ahogy a kommandósok leteperik a pozsonyi késes fickót
Fotók: TASR

Miután szerdán délután ártalmatlanítottak a rendőrök egy késes férfit Pozsonyban, megjelent egy videó az interneten a beavatkozásról. A felvételen hallani, amint az egyik kommandós figyelmezteti a kollégáit, hogy ne rúgják az illetőt, mert videózzák a történteket.

 

Exkluzívne zábery zo zásahu policajtov v Bratislave. Dnes na obed v centre Starého mesta útočil 43 ročný Michal T.

Közzétette: URSULINI – 2020. július 8., szerda

 

Az eset az Óvárosban, a Prepoštská utcán, a spanyol nagykövetség épülete előtt történt: egy férfi késsel a kezében mászkált, és a rendőrök ismételt felszólítására sem reagált.

A rendőrség  álláspontja szerint készenléti beavatkozás történt, melynek során ártalmatalnították a felfegyverzett férfit.

“A férfit őrizetbe vették és a helyszínre kiérkező mentősök ellátták, könnyebb sérüléseket szenvedett a beavatkozás során. Más személy nem sérült meg” – áll a rendőrség állásfoglalásában.

A férfi közelében volt két utazótáska is, amelynek tartalmát később a tűzszerészek is ellenőrizték, veszélyes anyagot azonban nem találtak benne.

Jana Maškarová országos rendőrfőkapitány-helyettes a történtek kapcsán közölte, a médiában megjelent videófelvétel alapján nem lehet megállapítani, hogy indokolt volt-e a rendőri beavatkozás, a kommandósok által készített videót a felettesük értékeli ki.

“Tudatosítani kell azonban, hogy a férfinél táska is volt, és a rendőröknek azzal a verzióval is számolniuk kellett, hogy robbanószer lehet nála. Ezen kívül Allah akbar-t kiáltott. Ezért volt szükség annyi rendőr bevetésére és a kényszerítő eszközök alkalmazására” – magyarázta a rendőrfőkapitány-helyettes.


(TASR/para)