Nem volt bedrogozva a vrútky-i támadó, a rendőrök előbb a lábába lőve próbálhatták megállítani

A vrútky-i iskolai késelést követően megjelentek olyan találgatások, hogy a támadó, a 22 éves Ivan kábítószer hatása alatt állt. A legfrissebb információk ezt cáfolják.

Nem volt bedrogozva a vrútky-i támadó, a rendőrök előbb a lábába lőve próbálhatták megállítani
Fotó: Facebook

A TV Markíza egy, a nyomozáshoz közeli forrástól úgy értesült, hogy Ivan a támadás idején nem volt bedrogozva. Miután Ivan behatolt az iskolába, késével halálosan megsebesítette Jaroslav Budz igazgatóhelyettest. A fiatal férfit a rendőrök lőtték le.

A TV Markíza forrása szerint a támadó törzsének alsó részéből és lábaiból több golyót is kioperáltak. A jelek szerint ez arra utalhat, hogy a rendőrök előbb az előírásoknak megfelelően próbálhatták megállítani a támadót, tehát az alsó végtagjait vették célba. Csak miután Ivan közvetlen közelről veszélyeztette őket, akkor lőttek a szíve tájékára.

Az eset június 11-én történt. Ivan betörte az iskola bejárati ajtójának üvegét, majd behatolt az épületbe. Az igazgatóhelyettes megpróbálta őt megállítani, de a fiatal férfi halálosan megsebesítette őt késével. Ezt követően Ivan bement a legközelebbi osztályba, ahol megtámadta a tanítónőt, valamint két diákot. A férfi megpróbált elmenekülni a helyszínről, a gondnok – aki maga is megsérült a támadásban – követte őt. Ivant végül a helyszínre kiérkező rendőrök lőtték le.


(tvnoviny.sk)