Késes támadás a vrútky-i alapiskolában: meghalt az igazgatóhelyettes, a támadót lelőtték!

Rátámadt az alapiskola személyzetére egy férfi a turócszentmártoni járásbeli Vrútkyban csütörtökön a délelőtti órákban.

Késes támadás a vrútky-i alapiskolában: meghalt az igazgatóhelyettes, a támadót lelőtték!
Fotó: Rendőrség (Facebook)/TASR

Rendőrségi információk szerint egy 22 éves turócszentmártoni férfi a helyi alapiskola személyzetére támadt rá. A férfi megkéselte az igazgatót és helyettesét, utóbbi a támadás következtében életét vesztette. 

Alena Krčová, a mentőszolgálat operációs központjának (OSZZS) szóvivője megerősítette, hogy az eset során két személy életét vesztette, öten pedig megsérültek. Az igazgató mellett két felnőtt és két diák sérült meg, ők a turócszentmártoni kórházban vannak.

A helyszínre kiérkező rendőrök lelőtték a támadót.

A rendőrségi helyszínelés jelenleg is folyamatban van. Roman Mikulec belügyminiszter, Boris Kollár, a parlament elnöke, Branislav Gröhling oktatásügyi miniszter, valamint a poszttraumatikus csoport is a helyszínre tart.

Időközben megérkezett Vrútkyba Milan Lučanský országos rendőrfőkapitány, aki a történtekkel kapcsolatban közölte, az első információk szerint a támadó egyedül volt, de a rendőrök továbbra is készenlétben vannak a helyszínen.

Az eset során két rendőr is megsérült gellert kapott golyóktól – mindkettőjüket ellátták, nincsenek életveszélyben.

A támadó az alapiskola korábbi diákja volt, aki pszichikai problémákkal küzdött. Behatolt az iskola épületébe, betört egy üveget, majd miután az igazgatóhelyettes ellenállást tanúsított, halálosan megsebesítette.

„Ezt követően befutott a legközelebbi osztályba, ahol megtámadta a tanítónőt és két gyereket” – tette hozzá Lučanský. A támadót közben a gondnok próbálta feltartóztatni, annak ellenére, hogy maga is sérült volt.

A rendőrfőkapitány elmondta, ellenőrzik a környéken lévő biztonsági kamerák felvételeit, és kihallgatják a szemtanúkat. A helyszínen vannak az ügyészség, a megyei rendőrség, a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA), valamint a belügyminisztérium felügyeleti hivatalának illetékesei is.

Lučanský egyúttal értékelte a rendőrök helytállását. Elmondása szerint ilyen helyzetben az elkövető menekülése során még nagyobb tragédiák történhettek volna.

Branislav Zacharides, Vrútky polgármestere is megerősítette, hogy a támadó az iskola egykori diákja volt, de mint mondta, sosem adódtak vele problémák. Az iskola semmilyen korábbi esettel sem tudja összekötni az incidenst, amiért a fiatal férfi bosszút állhatott volna.

Kapcsolódó cikkek:
 

(parameter)