A kénsavval leöntött érsekújvári nő gyilkosa még mindig szabadon mászkál!

Már csaknem másfél hónap telt el a szörnyű eset óta, mely során a 39 éves Adriana életét vesztette az egyik érsekújvári lakótelepen.

A kénsavval leöntött érsekújvári nő gyilkosa még mindig szabadon mászkál!
Fotó: Nový Čas

A rendőrség mostanáig senkit sem gyanúsított meg a gyilkossággal, holott az elején űgy tűnt, nem lesz olyan nehéz dolguk. Eleinte az elhunyt Adriana édesanyja teljesen biztos volt benne, hogy lánya volt pasija lehet az elkövető, de a rendőrség ezt mostanáig képtelen volt bizonyítani.

Az inkriminált napon, április 12-án Adriana korán reggel levitte sétáltatni a yorkshire-jét lakóházuk elé a Folyóparti utcán. Édesanyja háza felé tartott, amikor egy férfi odaállt elé és arcon öntötte kénsavval. A súlyosan sérült nő még fel tudta hívni édesanyját és a mentőket. 19 éves lánya eközben otthon aludt.

Az orvosok minden igyekezete ellenére a nő néhány órával később a kórházban életét vesztette. Édesanyja a kezdetektől a komáromi volt pasijára gyanakodott, mivel meglehetősen rossz viszonyban váltak el, volt egy közös cégük, amelynek hátterét nem sikerült megoldaniuk. Mindkét fél büntető feljelentést tett a másik ellen, miután szakítottak. Priusza ugyanakkor csak a férfinak volt.

A rendőrség nem nyilatkozik az ügyben, a Nový Čas azonban kiderítette, hogy ez a bizonyos volt pasi néhány nappal a cselekmény után jelentkezett a rendőrségen, ahol pedig azt mondta, alibije van a bűntény idejére, ugyanis szavai szerint épp külföldön tartózkodott.

Tanúvallomások szerint Adrianára egy meglehetősen lepattant figura várakozott, leginkább hajléktalannak vagy lecsúszott drogosnak tűnt, kezében egy dobozzal, amiben a kénsav volt. A szomszédok ugyanakkor kételkednek abban, hogy ha valaki megbízásból hajtotta végre ezt a támadást, akkor megtalálják őt, és a megbízóját is.

Adriana lánya és édesanyja nehezen viselik, hogy ő már nincs velük. Adrianát elhamvasztották, nem temették el. Urnáját édesanyja vitte haza magával. A lány ott hagyta iskoláját, állítólag individuális tanulmányokat folytat, és osztálytársai szerint nincs is az országban.

(Nový Čas)