Komáromi a savval meggyilkolt érsekújvári nő barátja, de a közvetlen elkövető valószínűleg nem ő

Egy szomszéd személyleírást adott a tettesről, és állítása szerint a savval leöntött Adriana volt barátja külsejét ismeri, viszont nem őt látta ott pénteken hajnalban. Ettől függetlenül az a véleménye, hogy felbérelhették.

Komáromi a savval meggyilkolt érsekújvári nő barátja, de a közvetlen elkövető valószínűleg nem ő
Helyszíni felvétel

Pénteken délelőtt életét vesztette a 39 éves nő, akit a kora reggeli órákban leöntöttek savval Érsekújvárban. Az eset a Folyóparti utcán történt kutyasétáltatás közben. A sérült nő maga hívott segítséget, kritikus állapotban szállították kórházba, de már nem tudták megmenteni az életét - írtuk korábban

Adrianának egy 19 éves lánya van, aki a szörnyű cselekmény idején mit sem sejtve aludt otthon. Miután megtudta, mi történt, teljesen magába zuhant. Édesanyjával nagyon közeli kapcsolatot ápoltak. 

Kutyasétáltatás közben a nő édesanyja háza felé tartott, aki a közelben lakik. Állítólag a mentőkön kívül még őt is sikerült felhívnia, mikor a borzalom megtörtént.

Egy másik kutyasétáltató nővel is összefutott út közben, aki pedig látta is az elkövetőt, akiről személyleírást adott a rendőröknek - írja a Nový Čas

"Mint mindig, most is öt körül vittem le a kutyámat. Már hazafele tartottam, de a kutyám ideges volt, ugatott. Én mindig megfigyelem az embereket körülöttünk, mert sok itt a hajléktalan és a drogos. Most is láttam, hogy a panellal szemben, ahol Adri lakik, állt egy férfi. Ő is inkább hajléktalannak vagy drogosak tűnt. Oda is akartam kiáltani rá, hogy menjen innét, nem tudom, miért nem tettem. Adri épp akkor jött ki a házukból. Összefutottunk, de épphogy csak üdvözöltük egymást, mert ő épp telefonált. Az a férfi is elindult arra, amerre ő" - mesélte.

A személyleírása szerint 170 cm magas, sovány férfiről van szó, sötét kabátot és sildes sapkát viselt. "Kérdezték azt is, hogy a volt barátja volt-e, de mondtam, hogy nem, őt ismerem. Azt gondolom, hogy ezt a férfit bérelhette fel, mert voltak problémáik egymással. Komáromi férfi, csak rosszat tett vele" - fejtette ki.

Miután elvitték a nőt a mentők, a helyszínen maradtak a ruhái. Elképzelhető, hogy levetkőztették, hogy a ruhára is került anyag ne marja őt tovább.

Ivan Podolský, az érsekújvári egyetemi klinika szóvivőjének közlése szerint Adriana életfunkciói röviddel a kórházba szállítása után leálltak.

A rendőrök az eset után többször is helyszíneltek, átkutatták például a közeli szemeteskukákat. A lehetséges indítékról hallgatnak, ugyanakkor a Nový Čas úgy tudja, a volt barát vonalán folyik a nyomozás.

(Nový Čas)