Apja ölhette meg a nyolc hónapos kislányt Érsekújvárban, anyja hallgatott

Az érsekújvári családi ház udvarán elásott nyolc hónapos kislány erőszakos halált halt, állapították meg a boncolás során.

Apja ölhette meg a nyolc hónapos kislányt Érsekújvárban, anyja hallgatott
Fotó: Markíza

A borzalmas üggyel megbízott nyomozó a kislány édesapját gyanúsította meg az emberölés bűntényével, a férfit pedig vasárnap reggel állították bíróság elé, hogy döntsenek a vizsgálati fogságba helyezéséről. Végül az Érsekújvári Járásbíróság bírója úgy döntött, hogy az apa, a 36 éves Marián nem maradhat szabadlábon.

Őrizetbe vették az üggyel kapcsolatban a kislány édesanyját is, őt azonban szombaton elengedték.

A szomszédok elmondása szerint Marián terrorizálta a családját. Andreával három gyermeket, egy fiút és két lányt neveltek közösen. Miután Lucka, a nyolc hónapos kislány meghalt, született még egy kislányuk, Editke. 

A gyerekeket nem hagyták az anyjuknál, pillanatnyilag hivatásos szülőknél helyezték el őket.

Lucka tavaly júliusban tűnt el, családja viszont mostanáig azt állította róla, hogy megbetegedett és egy kórházban van. A szomszédok azonban gyanút fogtak és jelentették az esetet a szociális hivatalnál. Végül az anya a kiérkező rendőröknek árulta el, hogy a kicsi már nem él, és megmutatta, hova temették. A kislány holtteste egy műanyag zsákban volt.

(Tvnoviny.sk)