Ficót továbbra is az intenzív osztályon kezelik, túl sok a spekuláció a kormányhivatal szerint

camera

1

Ficót továbbra is az intenzív osztályon kezelik, túl sok a spekuláció a kormányhivatal szerint

A besztercebányai kórház (Fotó: TASR - Ján Krošlák) 

Megosztás

A szerdai handlovái kormányülés után meglőtt miniszterelnök, Robert Fico továbbra is a besztercebányai kórház intenzív osztályán van.

Erről a kormányhivatal tájékoztatott pénteken, hozzátéve, amint azt a helyzet lehetővé teszi, további információkat osztanak meg a kormányfő állapotáról.

A kormányhivatal egyúttal felszólította a médiát, a politikusokat és a közvéleményt, hogy hivatalos úton közölt információkra hivatkozzanak és győződjenek meg azok valóságtartalmáról.

“A kormánytagok csütörtöki sajtótájékoztatója után is hamis és félrevezető információk jelentek meg a médiában” – figyelmeztetett a hivatal, hozzátéve, a félrevezető információk és a spekulációk nem segítenek, ellenkezőleg, szükségtelenül hozzájárulnak a társadalomban uralkodó feszültség növeléséhez és a megosztottsághoz.

A kormányhivatal egyúttal arra kéri a médiát, hogy korlátozzák a weboldalakon és a közösségi oldalakon a vitákat, és ugyancsak kerüljék a miniszterelnök elleni merénylettel kapcsolatos konfrontatív vagy egymásnak ellentmondó tartalmú műsorokat.

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program