Lehet, hogy megússza Shakira az ellene indult adócsalással kapcsolatos ügyet - az ügyészség az eljárás lezárását kéri

  • Bulvár
camera

1

Lehet, hogy megússza Shakira az ellene indult adócsalással kapcsolatos ügyet - az ügyészség az eljárás lezárását kéri

Fotó: TASR/AP 

Megosztás

A spanyol ügyészség szerdán arra kérte a vizsgálóbírót, hogy halasszák el a Shakira kolumbiai énekesnő ügyében elkövetett adócsalás gyanújával kapcsolatos nyomozást. Tavaly az énekesnő egy külön ügyben elkerülte a tárgyalást, miután kifizetett egy nagy összegű bírságot – számol be a TASR.

“A barcelonai gazdasági bűnözésekkel foglalkozó ügyészség kérte a Shakira elleni eljárás lezárását” – közölte az ügyészség. Le akarja zárni az aktát „elégtelen bizonyíték” alapján.

A kolumbiai énekesnő ellen vizsgálatot indítottak, amiért állítólag nem fizetett be 6,7 millió euró jövedelemadót és kamatot 2018-ban. Feltételezhető, hogy egy olyan céghálózatot használ, amelyek egy része “adóparadicsomokban” működött. Most a bírón múlik, hogy folytatják-e a nyomozást, javasolja az ügy tárgyalását vagy elutasítja azt.

Egy külön ügyben Shakira novemberben alkut kötött az ügyészekkel, amelyben elismerte, hogy 2012 és 2014 között nem fizetett be 14,5 millió euró adót a spanyol kormánynak. Jelenleg az Egyesült Államokban, Miamiban él, ahová elköltözött, miután szakított Gerard Pique korábbi futballistával.

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program