Bajnokok Ligája: Ancelotti szerint varázslat történt a Bayern ellen

camera

1

Bajnokok Ligája: Ancelotti szerint varázslat történt a Bayern ellen

Carlo Ancelotti (Fotó: TASR/AP) 

Megosztás

Carlo Ancelotti, a Real Madrid vezetőedzője varázslatról beszélt a Lőw Zsoltot másodedzőként foglalkoztató Bayern München ellen megnyert Bajnokok Ligája elődöntőt követően, míg a németek csalódottak voltak a 2-1-re elveszített találkozó után - írja az MTI.

“Gyakran előfordul, és megint megtörtént. A szurkolók az utolsó másodpercekig hajtottak minket, a játékosok pedig egy pillanatra sem adták fel. Amikor egyenlítettünk, már tudtam, hogy meg fogjuk szerezni a győztes gólt is. Nagyon nehéz ezt megmagyarázni, de megpróbálom. Ez varázslat. Ebben a sorozatban a játékosaink mindig valami különlegeset éreznek, amikor felveszik a mezt” – nyilatkozott az olasz szakember, aki rekordját tovább javítva a hatodik BL-döntőjére készülhet.

A Santiago Bernabeu Stadionban a németek a 88. percig vezettek, amikor Manuel Neuer hibáját – a mellkasáról kipattant a labda – Joselu használta ki, majd a 34 éves támadó a 92. percben eldöntötte az összecsapást.

Kapcsolódó cikk:

Joselu két évvel ezelőtt, Párizsban még nézőként szorított a Real Madrid sikeréért a Liverpool elleni BL-döntőben, most pedig a másodosztályú Espanyol kölcsönjátékosaként ő volt a meccs hőse.

A Real Madrid a 11. győzelmét aratta a Bayern München ellen a BL-ben, ez rekordnak számít két együttes párharcában.

“Biztosan eltart majd egy darabig, amíg ezt kiheverjük. Ettől függetlenül ma mindent kiadtunk magunkból a pályán” – fogalmazott az idény végén távozó Thomas Tuchel, a Bayern München vezetőedzője.

A nagyot hibázó Neuer rendkívül csalódott volt: “Bárki, aki valaha is futballozott, tisztában van azzal, hogy most hogyan érzek. Fél lábbal már ott voltunk a londoni döntőben, nem találom a szavakat” – fogalmazott a világbajnok hálóőr.

A hazai csapatban szereplő, korábbi Bayern-futballista Toni Kroos a 150. BL-meccsét játszotta. Ő a hetedik játékos – Thomas Müller mellett a második német -, aki elérte ezt a számot, egyúttal a 20. BL-elődöntőjében lépett pályára. Ebben a tekintetben csak Cristiano Ronaldo (21) előzi meg.

A Real Madrid június 1-jén, a Wembley Stadionban a Borussia Dortmunddal találkozik. A spanyol sztárcsapatnak ez lesz a kilencedik fináléja a BL-ben, az eddigi nyolc alkalommal kivétel nélkül elhódította a trófeát.

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program