Tibor Gašpar hálálkodni akart az orosz nagykövetnek, de az SaS és a PS is jól felkészült rá, erre lefújták a randit

camera

1

Tibor Gašpar hálálkodni akart az orosz nagykövetnek, de az SaS és a PS is jól felkészült rá, erre lefújták a randit

Igor Bratcsikov - Fotó: TASR 

Megosztás

Igor Bratcsikov pozsonyi orosz nagykövet a szlovák parlamentbe készült, hogy találkozzon Tibor Gašpar Smer-képviselővel, a parlament belbiztonsági bizottságának elnökével, aki szavai szerint köszönetet szeretett volna neki mondani Csehszlovákia második világháborús felszabadításáért. Felkészült a fogadására ugyanakkor az ellenzék is.

A Joj TV szerint állítólag az orosz nagykövet kezdeményezte a találkozót Gašparral. Az ellenzéki SaS és PS képviselői viszont “Oroszország egy terrorista állam” feliratú, illetve ukrajnai háborús felvételeket tartalmazó transzparensekkel várta.

A bizottsági tárgyalóban már mindent előkészítettek a nagykövet fogadására, a találkozót végül lefújták. Gašpar ezt azzal magyarázta, hogy éppen akkor tárgyalt a parlament. “Megegyezünk egy pótterminusban, én biztosan elfogadom. Most tárgyalunk és talán szavazni is fogunk, én pedig nem akartam ilyen fontos találkozóról elmenni szavazni” – indokolta.

A bizottsági elnök szavai szerint szeretett volna köszönetet mondani az orosz nagykövetnek vörös hadsereg tetteiért, többek között az ország felszabadításáért. Jelezte, hogy a pótterminus időpontját közölni fogják, hogy várhassák a nagykövetet a találkozó helyszínén, mivel nem szeretnének bujkálni,

Juraj Krúpának (SaS) erről más a véleménye. “A belbiztonsági bizottság elnöke egy olyan ország nagykövetével tervezett találkozni, amely az ellenségének tekint bennünket. A kérdés, hogy miről akartak tárgyalni” – fogalmazott.

Tomáš Valášek (PS) ezt kiegészítette azzal, hogy az áldozatokról való csendes megemlékezés a leghelyesebb és emberileg legelfogadhatóbb módja annak, hogy a koalíciós képviselőktől eltérően nem felejtenek és nem bocsátanak meg.

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program