Konferencia-liga - Nehéz meccs vár az előzetesen esélyesnek tartott csapatokra

camera

1

Konferencia-liga - Nehéz meccs vár az előzetesen esélyesnek tartott csapatokra

-illusztráció- (Fotó: TASR/AP) 

Megosztás

A döntőbe jutásra előzetesen esélyesnek tartott Fiorentinára és Aston Villára is nehéz mérkőzés vár a labdarúgó Konferencia-liga szerdán és csütörtökön sorra kerülő elődöntős visszavágóin.

A versenysorozat előző kiírásában finalista firenzei alakulat csupán egygólos előnyt tudott kiharcolni múlt héten a hazai odavágón, ellenfele, a Club Brugge ugyanis hiába került emberhátrányba a második félidő feléhez közeledve, így is sikerült egyenlítenie. Arról, hogy a Fiorentina végül ne döntetlennel utazzon Belgiumba a visszavágóra, az angolai M’Bala Nzola tett, aki a 88. percben állt be, a 91. percben pedig megszerezte az olaszok 3-2-es sikerét eredményező találatot – írja az MTI.

A Ferencvárossal egy csoportban szerepelt Fiorentinára így nehéz feladat vár szerda este 18.45 órától, a belga bajnokság rájátszásában a felsőházat vezető Brugge ugyanis hazai környezetben veszélyes ellenfél. A belgák hatmeccses sikersorozatban vannak saját közönségük előtt, legutóbb február 25-én kaptak ki pályaválasztóként.

Még meglepőbb eredménnyel sikerült zárnia az elődöntő első felvonását az angol bajnokságban Bajnokok Ligája-indulást érő helyen álló Aston Villának. A birminghami együttes hazai pályán kapott ki 4-2-re az Olimpiakosztól, amely a kieséses szakasz első körében a Ferencvárost búcsúztatta. A pireuszi csapatban brillírozott a marokkói Ajub el-Kabi, aki 56 perc alatt mesterhármast ért el. A Villának komoly erőfeszítésre lesz szüksége, hogy a fanatikus közönsége által feltüzelt görög együttes otthonában ledolgozza kétgólos hátrányát és kiharcolja a döntőbe jutást. Az Olimpiakosz-Aston Villa meccset csütörtökön 21 órától rendezik.

Konferencia-liga, elődöntő, visszavágók:

szerda:

Club Brugge (belga)-Fiorentina (olasz) 18.45 (az első mérkőzésen: 2-3)

csütörtök:

Olimpiakosz (görög)-Aston Villa (angol) 21.00 (4-2)

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program