Egy TikTokos-videó bemutatja, hogy a Google milyen információkat tud rólunk (VIDEÓ)

  • Bulvár
camera

1

Egy TikTokos-videó bemutatja, hogy a Google milyen információkat tud rólunk (VIDEÓ)

-illusztráció- (Fotó: Unsplash) 

Megosztás

A Google adatvédelmi és feltételei szerint: „A Google megoszthat Önnel kapcsolatos információkat hirdetőkkel, üzleti partnerekkel, szponzorokkal és harmadik féllel. Azonban csak összesített információkat teszünk közzé a felhasználóinkról, és nem osztunk meg személyes adatokat harmadik féllel az Ön kifejezett hozzájárulása nélkül."

Ez azt jelenti, hogy a vállalat megoszthatja az ön adatait más cégekkel, hogy relevánsabb hirdetéseket jelenítsen meg. Egy TikTokos-videó megmutatja, hogyan tudhatja meg, hogy a Google pontosan mit tud önről – írja a Topky.

A videóban az látható, hogy a TikToker beírta a “Google hirdetési beállítások” kifejezést a Google-ba, majd rákattintott a “Bejelentkezés – Google Fiókok – Hirdetésbeállítások” című felső linkre. A hirdetések testreszabása „be” funkcióra van állítva, és közvetlenül alatta látható, hogyan történik a hirdetések testreszabása. A lista sokkolta Leát, mert 18-24 éves nőként írja le, aki három nyelven beszél, köztük arabul. Ezen kívül ábécé sorrendben tartalmazza érdeklődési körét, beleértve az építészetet, az aukciókat, az audioberendezéseket, az autókat és az ágyneműt.

@leakalache try it!!! #fyp #fy #foryoupage #forupage #foryou #4upage #fypage ♬ Oh No – Kreepa

A TikTok felhasználói közül sokan kipróbálták ezt a funkciót.

“Azt hiszi, hogy 45-54 éves vagyok” – írta egy kommentelő.

“Ez azért van, mert a fiók létrehozásakor személyes adatokat ad meg” – magyarázta egy másik hozzászóló. Egy másik TikTok felhasználó elárulta, mit tudott meg magáról. „18-24 évesek, nők, autók, divat, reklám és marketing, informatika, lakberendezés, horrorfilmek, macskák és sok más dolog” – írta.

„Honnan tudja, hogy Nissant vezetek?” – kérdezte egy negyedik.

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program