Madonna pazar ingyenes koncertet adott Rióban, a Copacabanán (VIDEÓK)

  • Bulvár
camera

2

Madonna pazar ingyenes koncertet adott Rióban, a Copacabanán (VIDEÓK)

Fotó: TASR/AP 

Megosztás

Több mint egymillióan gyűltek össze szombat este a brazil Copacabana tengerparton, Rio de Janeiróban Madonna ingyenes koncertjére. Ez volt a The Celebration Tour világkörüli turnéjának utolsó állomása.

A város becslései szerint 1,6 millió látogató töltötte meg a strandot és a szomszédos körutat. Sokan órákig vagy akár napokkal ezelőtt odamentek, hogy jó helyet szerezzenek, miközben a tehetősebb rajongók hajóról figyelték a történteket, és a nézők is a parton található épületek lakásainak erkélyén tolongtak – írja a Topky.

A tűzoltók a koncert előtt, amikor a hőmérséklet meghaladta a 30 Celsius-fokot, vizet permeteztek le a színpad közelében összegyűlt rajongók lehűtésére, és ingyen osztogattak ivóvizet. A késő esti műsor alatt 27 Celsius-fok körül mozgott a hőmérséklet.

Madonna több mint két órán keresztül adott elő olyan dalokat, mint a “Like a Prayer”, a “Vogue” és az “Express Yourself” helyi idő szerint 22:45-től (vasárnap 03:45 CEST). A pop királynője zöld, egész arcot takaró álarcban, és szexi neglizsében jelent meg a rajongók előtt.

A tavaly októberben Londonban indult, 81 fellépésből álló turné Madonna több mint 40 éves művészi pályafutásának visszatekintéseként készült.

“Rio, itt vagyunk a világ legszebb helyén, az óceánnal, a hegyekkel és Jézussal”

– mondta Madonna a tömegnek, utalva a Corcovado-hegyen található, Megváltó Krisztus óriási szobrára.

“Varázslatos” – tette hozzá.

A műsorban Anitta és Pabllo Vittar brazil popművészek, valamint szambaiskolák fiatalabb zenészei is részt vettek. A koncertet több mint 3000 rendőr biztosította. A hatóságok a város pazar szilveszteri ünnepségeihez hasonló tömegkezelési stratégiát alkalmaztak.

A riói állam és a városi önkormányzatok 20 millió realt (3,9 millió dollárt) költöttek a koncert megrendezésére, a többit pedig magánszponzorok finanszírozták. A hatóságok becslése szerint a koncert mintegy 300 millió realt hozhat Rió városának.

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program