Meztelenül pózolgatott három férfi a homokdűne tetején (FOTÓ)

  • Bulvár
camera

1

Meztelenül pózolgatott három férfi a homokdűne tetején (FOTÓ)

-illusztráció- (Fotó: Wikimedia Commons) 

Megosztás

Külföldi turisták feldühítették a namíbiai hatóságokat, mert meztelenül pózoltak az afrikai Namíb-sivatag jól ismert Big Daddy dűnéjén. A fotók gyorsan körbejárták a közösségi oldalakat, ahol agyonkritizálták a szemérmetlen turistákat.

“Nagyon undorító, és nagyon rossz képet fest Namíbiáról” – mondta Kenneth Nependa, a Namíbiai Turisztikai Egyesületek Szövetségének alelnöke a Namíbiai Sunnak – írja a Topky. Hozzátette: ez a fajta viselkedés vonzhatja a turistákat, és azt fogják gondolni, hogy ebben az országban mindent meglehet tenni. Az ismeretlen forrás által készített felvételeken és videón a trió teljesen meztelenül hempereg egy 1000 méter magas homokhegyen.

Az oda látógató turistáknak nagyon nem tetszett, hogy az említett turisták úgy kezelték a festői helyet, mint egy nudista strandot. Rengetegen felszólították az idegenforgalmi tisztviselőket, hogy lépjenek fel az ilyen fajta turisták ellen. A hatóságok még nem azonosították nyilvánosan a botrányosan viselkedő személyeket, mert állítólag még azelőtt hagyták el Namíbiát, hogy a hatóságok bármit is tehettek volna ellenük. Az idegenforgalmi miniszter szerint minden nudistát ki kell tiltani a nemzeti parkokból, és a helyi törvények szerint meg kell büntetni őket.

A szeméremsértő eset kapcsán a hatóságok arra kérik a látogatókat, hogy a szabálysértőket jelentsék a hatóságoknak.

“Arra kérjük a turisták ezen részét, hogy térjenek észhez, és tegyenek a helyes dolgot” – mondta Romeo Muyunda, a Környezetvédelmi, Erdészeti és Idegenforgalmi Minisztérium szóvivője.

Sok közösségi média felhasználó azonban nem ért egyet azzal, hogy az incidens bármilyen módon sértő. “Miért vannak problémáik? Nem zavartak senkit” – jelentette ki az egyik X-felhasználó a BBC szerint, míg egy másik azt állította, hogy „nincs baj a barnítással”.

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program