Saját kérésére börtönbe kerül a korábbi miniszterelnök-feleség

camera

1

Saját kérésére börtönbe kerül a korábbi miniszterelnök-feleség

Fotó: TASR 

Megosztás

Háziőrizet helyett saját kérésére börtönbe szállítják Imran Hán volt pakisztáni miniszterelnök feleségét, miután a bíróság elfogadta erre vonatkozó kérését - közölte a nő ügyvédje.

Busra Bibi az iszlámábádi legfelsőbb bírósághoz benyújtott kérvényében kifejtette, hogy háziőrizetében a hatóság emberei megsértették személyes jogait, magánéletét, valamint szennyezett ételt szolgáltak föl neki. Ügyvédjei emellett hangsúlyozták, hogy Bibi a férfiak uralma alatt volt. A hatóságok tagadják a vádakat.

Bibi szerint iszlámábádi villájuk egyik szobájában töltötte háziőrizetét azóta, hogy januárban őt és férjét állami ajándékok illegális értékesítésének vádjával elítélték.

Bibi abba a börtönbe kerül, ahol jelenleg férje 14 éves börtönbüntetését tölti – közölte közleményében Hán pártja, a Pakisztáni Mozgalom az Igazságosságért párt (Tehrik-i-Inszáf, PTI).

Hánt – aki már akkor is börtönbüntetését töltötte – januárban egy külön ügyben további tíz év börtönbüntetésre ítélték államtitkok kiszivárogtatása miatt.

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program