Totális züllés – in memoriam dr. K. H. G.

camera

1

Totális züllés – in memoriam dr. K. H. G.

Fotó: Facebook 

Megosztás

Ahogy a pártok, úgy a választók. Egyiknek a másik, másiknak az egyik az alibi, a hivatkozási alap. Mint a kisgyerekek a suliban, ha számon kérik rajtuk a rosszaságot: Józsika, miért tetted? Hát, mert a Robi is azt csinálta, azért!

Danko azzal, hogy beengedte az SNS-be az onnan korábban még szélebbre sodródott sleppet, sikeresen visszavezette pártját a Slota-féle „gondolkodáshoz”, a nacionalista és bezárkózóan ultrakonzerv erőszakhoz, idegengyűlölethez és bunkó műveletlenséghez. Ezt látjuk ma a hírekben minden megnyilatkozásukkor. (Ja, és a Föld lapos…)

Fico Smere vitán felül egy bolsevik módon hatalomcentralizáló alapokon nyugvó, szélsőségesen populista, nacionalista és ultrakonzerv erőszakra, idegengyűlöletre és bunkó műveletlenségre nyitott, sőt azzal operáló párt. Ezt látjuk ma a hírekben minden megnyilatkozásukkor. (Lásd pl. Blahát a Russia Today csatornán a nyugat, vagy magát Ficot a Kulturális Minisztériumban a szexuális kisebbségek ellen uszítani.)

Ahogyan a Fidesz egy szélsőjobboldali populista párt, úgy e recept szerint fokozatosan az MKP mintájára és a Fidesz-függő MKP-soknak köszönhetően a Magyar Szövetség is egyre inkább a jobbszélre sodródik, ahol – lásd Gyimesi, Berényi és propagandistáik – szélsőségesen populista, nacionalista és bezárkózóan ultrakonzerv, idegengyűlölethez és bunkó műveletlenséghez asszisztáló, helyenként ezeket aktívan tápláló párttá válik. A Fidesz, Smer, SNS, Republika, és a „futottakmégfasiszták” kategóriájának némely magányos politikusainak szólamait ismételgetik egyesek a pártban legfelső szinttől a legalsóig.

S mivel a felsoroltak, illetve a propagandistáik hazug módon a legeslegegyszerűbb megoldások hívei, ezeket képesek agyilag felfogni, akarva-akaratlanul ezeket közvetítik az emberek felé.

Akiknek szomorúan nagy hányada roppant fogékony mind az erőszakra, mind a legaljasabb bunkóságra.

Már ott tartunk, hogy az évek során rendre általános emberi, erkölcsi és magyar érdekeket védő, szlovákiai magyar újságírót is megfenyegetnek. Hölgy létére. (Az ilyen fenyegetődző senkiházi akkor se volna férfi, ha az agya is izomból lenne…) Aki nem oly indulatosan impulzív tollforgató, mint pl. én. És nem is annyira vitriolosan, szigorúan, esetenként „erősen” fogalmaz, mint néhány más, társadalomkritikus publicista. Hanem csak disztingváltan tükröt tart. Persze, ha gyűlölködhet a politikus, aki nehezebben fogható perbe, sok tahó azt hiszi, nem szeg törvényt vagy szabályt, ha nemi vagy fizikai erőszakkal fenyegetőzik. Annyira debil, hogy tényleg azt hiszi, neki mindent szabad. És hát elhiszi, mert érvei nincsenek, csak másokat parafrazeál, egyedül erőszakkal képes érvényesíteni az igazát. Már ha képes. De szerintem úgy sem képes, mert különben nem lenne ennyire frusztrált.

Az a gond, hogy nincs egyedül ezzel a szegényes mentális eszköztárral. Sőt, túl sokan vannak. És az erőszakot, a hatalom dolgokra való rátehénkedését és a bunkóságot, műveletlenséget mintául szolgáltató politikusok még azokat is megerősítik ebbéli hamis hitükben, akikben élt az önkontroll és az önkritika.

Már nem csak a reflektorfénybe állított köztörvényes bűnözők öletnek újságírókat. Vagy bárkit. Már bárki újságírókat akarhat ölni. Vagy bárkit, aki nem ért vele egyet.

Totális a züllés. A társadalom minden szintjén.

Itt lenne az ideje, hogy a sok képmutatóan békepárti alak valóban elkezdje hirdetni és aktívan szolgálni a békét. Saját maga, itt ebben a társadalomban. Éljen kritikával, ha kell, de ne uszítson. Sem újságírók, sem menekültek, sem más nemzetek, sem más vallásúak, sem kisebbségek ellen. A magukat fokozottan keresztényeknek fokozottan mutató megváltóktól pedig duplán elvárjuk a civilizált, megértő, felebarátja iránt békés viselkedést.

A fasiszták meg csak fasiszták. Akár szélsőjobb, akár szélsőbal gyökerek táplálják a diktatórikus erőszakot a koponyájukban.

De ne adjunk nekik esélyt, hogy ismét lelőhessék dr. K.H.G.-t. És ismét megbecstelenítsék a civilizációt.

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program