Videón, ahogy a fiatal nő lövöldözik az iskolában – három kilencéves gyereket és három felnőttet ölt meg

Vélhetően más helyeken is támadást tervezett az a fiatal nő, aki hétfőn lövöldözésbe kezdett, és megölt hat személyt, köztük három gyereket az amerikai Nashville-ben lévő Covenant keresztény magániskolában – közölte az AFP a helyi rendőrségre hivatkozva.

A 28 éves Audrey Hale magát transznemű nőként határozta meg - közölte John Drake rendőrségi vezető, aki arról is beszámolt, hogy a tettes a templommal egybeépült iskolaépületbe egy oldalajtón keresztül jutott be. Már a földszinten tüzet nyitott, majd az emelet felé vette az irányt, ahol a néhány percen belül kiérkező rendőrök lelőtték - mondta.

Az intézmény biztonsági kamerái rögzítették, ahogy a nő szétlőtte az ajtót, majd miután behatolt, elkezdett emberek után kutatni.

 

 

A hatóság néhány perccel délelőtt negyed 11 előtt kapta a bejelentést az erőszakos cselekményről, és 14 perccel később ártalmatlanná tették a tettest. Mint kiderült, az elkövető az iskola korábbi diákja volt. Otthonában egy búcsúlevelet is találtak, amiben azt írta, hogy több helyen is támadásra készült, az iskola pedig az egyik ilyen helyszín volt. A támadás indítéka egyelőre nem ismert.

A támadásnak hat halálos áldozata van: három kilencéves gyerek, valamint három 60 és 61 éves személy, köztük az iskola igazgatója.


MTI/TASR/para