Videón, ahogy embertelen módon beleszállt egy hajléktalanba egy fiatal magyar

A soproni hajléktalan koponyacsonttörést szenvedett, a 28 éves fiatal ellen életveszélyt okozó testi sértés ügyében indult eljárás - írja a 24.hu.

Videón, ahogy embertelen módon beleszállt egy hajléktalanba egy fiatal magyar

Egy utcai kamera is megörökítette az eseményt. Ismert, hogy az elkövető a támadás éjszakáján ittasan tért be egy üzletbe, hogy sört vásároljon. Odafele belekötött egy, az út szélén tántorgó hajléktalanba. Mikor kifele jöttek a boltból, a fiatal férfi odament és belerúgott. A hajléktalan erre sem reagált, erre a tag ekifutásból ököllel leütötte. Barátnője próbálta közben visszafogni, de mindkét férfi a földre zuhant, a hajléktalan pedig úgy beverte a fejét, hogy elvesztette az eszméletét, koponyája falcsonttájékából pedig kitörött egy csontdarab.

Miközben a barátnője próbálta lerángatni róla, a férfi könyökkel még kettőt behúzott a földön fekvő sérültnek, majd megpróbált elmenekülni. A hajléktalannak a pillanatok alatt lezajló incidenst végignéző fiatalok segítettek, és ők fékezték meg a támadót is abban, hogy elmeneküljön.

Kihívták a rendőröket és a mentőket, akik életveszélyes állapotban vitték kórházba a hajléktalant. Koponyacsonttörése mellett agyburok fölötti vérzés is fellépett nála.

A 28 éves támadónak nem ez az első ilyen esete. Épp súlyos testi sértés miatt kiszabott felfüggesztett börtönbüntetését tölti szabadon, emiatt pedig most valószínűleg azonnal mehet is a sittre, a mostani bűntényért pedig nyolc évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik.

(24.hu)