VIDEÓ: Durván bepöccent a Mikulás, ordítva szidalmazta a roma gyerekeket és szüleiket

A rendőrséghez is eljutott a videófelvétel, amely a poprádi Mikulás nyilvános kirohanásáról készült.

A közösségi oldalakon terjedő videón látható és hallható, amint a korábbi városi képviselő, Rudolf Kubus Mikulásnak öltözve mikrofonba ordítva szidalmazza a roma gyerekeket azok viselkedése miatt a város Mikulás-ünnepségén. A Mikulás emellett a gyerekek szüleit is felelősségre vonta, korántsem finom módon.


A videó forrása: Poprad - slušné mesto pre život - Facebook

A Mikulás viselkedését többen is elítélték a közösségi oldalon, a videót több százan osztották meg. Daniel Džobanik eperjesi rendőrségi szóvivő megerősítette, hogy a rendőrség vizsgálja az ügyet.

A korábbi városi képviselő szerint csak felesleges cirkuszt csinálnak a dologból, a felvétel pedig kontextusból kiragadott. "A gyerekek sikoltoztak, kapkodták a dolgainkat, vitték az édességeket, ezért kiáltottam, hogy maradjanak csendben. Aztán csillapodott a helyzet, és szépen folytattuk a programot, nem tettem különbséget, átadtuk az ajándékokat, és békésen távoztak. Miért nincs erről videó? A szülőknek kellett volna rendet tenniük a gyerekek közt, nem a közreműködőknek" – reagált a TASR hírügynökségnek Kubus, aki korábban már többször is magára öltötte a mikulásruhát.


(TASR)