A veszélyhelyzet ideje alatt sokkal szigorúbbak a büntetések – mutatjuk, miért kaphat életfogytiglanit egy 20 éves fiatal

Akár élete végéig rács mögé kerülhet egy 20 éves fiatal, aki hétfőn rátámadt egy rendőrre Strážske városában.

A veszélyhelyzet ideje alatt sokkal szigorúbbak a büntetések – mutatjuk, miért kaphat életfogytiglanit egy 20 éves fiatal
Fotó: Cséfalvay Á. András - illusztráció

Jana Mésarová rendőrségi szóvivő tájékoztatása szerint a fiatalember egy bottal a kezében sétált az út közepén a sötétben. Az arra járó rendőrök, felszólították, hogy menjen le az út szélére, mert ezzel veszélybe sodorja saját, illetve az arra járó autósok életét.

A fiatal figyelmen kívül hagyta a rendőrök figyelmeztetését, illetve a felszólításuk ellenére sem volt hajlandó feltenni szájmaszkot. A srác előbb vulgárisan beszélt a rendőrökkel, halálosan megfenyegette őket, majd egyikükre rátámadt a bottal, illetve ököllel.

A rendőrnek sikerült elhajolnia, majd kollégájával leteperték a támadót. A fiatalt őrizetbe vették, de nem sokkal később szabadon engedték. A rendőrség hivatalos személy elleni támadással gyanúsította meg, és mivel tettét veszélyhelyzet ideje alatt követte el, sokkal szigorúbb büntetést szabhatnak ki rá. A hatályban lévő törvény szerint 12-től 25 évig terjedő szabadságvesztés, illetve életfogytiglani börtönbüntetés fenyegeti.


(Cas.sk)