VÉRFÜRDŐ: Tizenegy kollégáját lőtte agyon egy ámokfutó Virginia Beachen!

Tizenegy embert megölt egy elkeseredett városi alkalmazott pénteken az egyesült államokbeli Virginia Beach helyhatósági központjának egyik épületében - közölte a keleti parti fürdőváros rendőrfőnöke.

VÉRFÜRDŐ: Tizenegy kollégáját lőtte agyon egy ámokfutó Virginia Beachen!
Fotó: TASR/AP

Az elkövető, aki a város kommunális létesítményeinek egyik régi dolgozója volt, szintén életét vesztette - tette hozzá.

"Tizenegy halálos áldozatunk van a helyszínen, további hat áldozatot a térség kórházaiba szállítottak" - mondta el a lövöldözésről tartott sajtóértekezleten James Cervera rendőrfőnök, a sérültek állapotáról azonban nem tett említést.

A történtekről alig árult el részleteket, csak annyit mondott, hogy az eset délután történt a helyhatósági központ közműcégeknek otthont adó épületében, a városháza közvetlen szomszédságában. A férfi, miután belépett az épületbe, azonnal tüzet nyitott, és válogatás nélkül lőtt az ott lévőkre.

A helyszínre érkező rendőrök beavatkozása után lövések értek egy rendőrt is, akit golyóálló mellénye mentett meg.

James Cervera nem tette egyértelművé, hogy az elkövető végül saját kezűleg vetett véget az életének, vagy a rendőrökkel vívott tűzpárbajban halt meg.

A város polgármestere, Bobby Dyer az újságírók előtt úgy nyilatkozott, hogy "ez a leglesújtóbb nap Virgina Beach történetében". "Az érintettek a barátaink, a munkatársaink, a szomszédaink és a kollegáink" - mondta.

Az Egyesült Államokban a laza fegyvertartási törvények miatt rendszeresek a számos halálos áldozatot követelő lövöldözések. A Virginia Beachben történt fegyveres erőszaknak azonban különös nyomatékot ad, hogy Virginia államban van a szabad fegyverviselés mellett leghangosabban lobbizó Országos Fegyverszövetség (NRA) székhelye.

A hagyományosan konzervatív, de egy ideje demokrata vezetésű állam 2007-ben egy különösen véres lövöldözés helyszíne volt: egy zavart elméjű diák, két félautomata pisztollyal felszerelkezve, 49 embert lőtt le a Virginia Tech műszaki egyetem kampuszán, akik közül 32-en életüket vesztették.

mti/para