Vasvillával akarta megölni mostohaapját egy fickó Felsőpatonyban!

Gyilkossági kísérlet alapos gyanújával indult nyomozás az ügyben.

Vasvillával akarta megölni mostohaapját egy fickó Felsőpatonyban!
A támadáshoz használt vasvilla - Rendőrségi felvétel

A bűntény múlt csütörtökön hajnali négykor történt. A 30 éves férfi fogott egy vasvillát és minden előzetes figyelmeztetés nélkül rontott neki a 49 éves mostohaapjának. Miközben az idősebb férfi védekezett, a vasvilla megsebezte a kezén és a derekán.

A fiatal férfit ezután feljelentették, a rendőrség pedig őrizetbe vette, majd szombaton az ügyeletes bíró helyt adott a vizsgálati fogságba helyezésre vonatkozó kérelemnek is, így rácsok mögött marad - tájékoztatott hétfőn Martina Kredatusová kerületi rendőrszóvivő.

Elárulta azt is, hogy a vizsgálat során kételyek merültek fel azzal kapcsolatban, vajon beszámítható-e a támadó, ezt azonban szakértő bevonásával vizsgálják meg a továbbiakban.

A rendőrség tájékoztatásából nem derül ki, hogy az idősebb férfi esetleg mozgáskorlátozott-e vagy értelmi fogyatékos, de azt közölték, védett személy ellen elkövetett gyilkossági kísérletért 20-tól 25 évig, de akár életfogytiglanig terjedő börtönbüntetést is kiszabhatnak.

Hivatalosan meg nem erősített információink szerint a gyanúsított az a bizonyos Sz. T., akinek elképesztő történetéről, miszerint a titkosszolgálatok egy chipet operáltak a testébe, tavaly ősszel a Markíza is beszámolt.

(parameter)