Válságos állapotban került kórházba egy 94 éves férfi, a vizsgálat után mégis elküldték

Tüdőgyulladással és légzési zavarokkal szállítottak a Pozsonyi Egyetemi Kórházba egy 94 éves férfit, ahol kivizsgálták, mégsem engedték, hogy ott maradjon. A férfi unokája szerint azért utasították el nagyapját, mivel regionálisan más kórházhoz tartozik. 

A 94 éves Michalnak néhány hónappal ezelőtt még semmi baja sem volt, mikor hirtelen kommunikációs zavarok léptek fel nála, ezért a bazini időskori pszichiátriára szállították. Ott azonban hirtelen rosszabbodott az állapota.

"Értesítettek bennünket, hogy urológiai problémái és tüdőgyulladása van, ezért a ružinovi kórházba szállítják" - mesélte a férfi unokája. A kórházban ugyan kivizsgálták az idős férfit, mégsem engedték, hogy ott is maradjon. "Állítólag regionálisan nem oda tartozik. Viszont ilyen állapotban, mint amilyenben a nagyapám is van, a szállítása is kockázatos. Azt akartuk, hogy ott maradhasson" - tette hozzá az unoka.

Az orvos csupán kivizsgálta az idős férfit, majd mentőautóval visszaszállították Bazinba. "A pszichiátriai klinika megkért bennünket, hogy végezzük el a vizsgálatot, ami meg is történt. A páciens állapota nem válságos" - tájékoztatott Eva Kliská, a Pozsony Egyetemi Kórház szóvivője. Annak ellenére, hogy azt állították, Michal állapota nem válságos, mégis azt tanácsolták neki, hogy maradjon kórházban.

"Az olyan tervezett orvosi beavatkozás esetében, mint a műtét, a páciens szabadon választhat a kórházak közül. Amennyiben, ha életveszélyről, illetve súlyos egészségügyi állapotról van szó, a pácienst a legközelebbi kórházba irányítják" - tájékoztatott az egészségügyi minisztérium.

Mivel az idős férfit nem részesítették ilyen ellátásban, a család fontolóra veszi, hogy panaszt tesz az ügyben. Három nappal később az idős férfit végül átszállították Bazinból Dunaszerdahelyre, ahol megállapították, hogy a páciens állapota válságos.

noviny.sk/para