Valaki beteges játékot űz: tűhegyes nyilakkal lövöldözik a nutriákat a magyarlakta faluban

Valaki szándékosan, kegyetlen módon támadja a nutriákat a magyarok által is lakott Nagykéren (Érsekújvári járás). Fúvókából leadott tűhegyes nyilakkal lövik az állatokat, amelyek aztán napokig szenvednek a sérüléseiktől, majd elpusztulnak. A történtekkel már a rendőrség is foglalkozik – írja a noviny.sk.

Valaki beteges játékot űz: tűhegyes nyilakkal lövöldözik a nutriákat a magyarlakta faluban
Illusztráció (Fotó: Pixabay)

Egy fiatal lány, Natália két éve rendszeresen jár a Kis-Nyitra patakhoz, ahol eteti a nutriákat. Azok már annyira megszokták őt, hogy ha meghallják a hangját, azonnal előbújnak rejtekeikből, és máris a lába alatt sertepertélnek.

Néhány hete viszont Natália arra lett figyelmes, hogy egyre kevesebb nutria jön elé, és amikor kedvence sem jelent meg, sejtette, hogy baj van. A lány szerint összesen nyolc nutria tűnt el, a kilencediket pedig úgy találta meg, hogy egy 15 centiméteres acélnyíl volt a testébe fúródva.

A jelek szerint valaki fúvókával támadja az állatokat. A sérült egyedet aztán egy vadásszal ellátták. Silvia Čaňová, a Sloboda zvierat tagja szerint az elkövető egy másfél méter hosszú fúvókát használhat, aminek a lőtávolsága elérheti akár a 40 métert is.

A 25 nutriából négy hét alatt mindössze 14 maradt. Ha valaki információval rendelkezik az elkövetőről, értesítheti a TV JOJ-t, vagy egyenesen a rendőrséget. A Sloboda zvierat képviselői szerint az elkövető több törvényt is megsértett, noha a nutria nem védett állatfaj. A rendőrség állatkínzás ügyében indított vizsgálatot.


(noviny.sk)