Tűz ütött ki az éjjel egy idősotthonban, ketten meghaltak!

Péntekről szombatra virradó éjszaka tűz ütött ki a Zemianske Kostoľany községben (Privigyei járás) található idősotthonban. A tűzben ketten életüket vesztették, további 11 személy megsérült.

Tűz ütött ki az éjjel egy idősotthonban, ketten meghaltak!
Fotók: TASR - További felvételekért kattints!

Katarína Križanová tűzoltókapitánysági szóvivő közölte, hajnali kettőkor érkezett bejelentés a tűzvészről. Mikor a tűzoltók kiértek, kiderült, hogy a tűz az egyik szobában keletkezett, de sikerült hamar eloltani, és ezzel megakadályozni, hogy tovább terjedjen.

Miután az oltást követően átellenőrizték a szobát, két személyt találtak bent, de már egyikük sem élt. A tűz következtében 11 további személy különböző mértékű sérüléseket szenvedett. 

Mivel az összes helyiséget sűrű füst lepte el, ki kellett menekíteni az embereket. A tűzoltók összesen 48 személyt evakuáltak.

Ezt követően pszichológusokat rendeltek a helyszínre, akik segítenek a történtek feldolgozásában az életben maradottaknak. Folyamatban van az idősotthon lakóinak ideiglenes elhelyezése is.

A bevetésen összesen 40 tűzoltó vett részt Privigyéről, Trencsénből, Partizánskéből, Bánovcéról, Nyitráról, továbbá helyi és környékbeli önkéntesek.

(TASR)