Tragikus tűzeset: a felismerhetetlenségig összeégett a vak nyugdíjas

Összeégett holttestre bukkantak a tűzoltók, miután kigyulladt egy faház Nagyrőcén. Az elhunyt személyazonosságát egyelőre nem tudták megállapítani, de vélhetően egy vak nyugdíjas férfiről van szó – írja a noviny.sk.

Tragikus tűzeset: a felismerhetetlenségig összeégett a vak nyugdíjas
Illusztráció (Fotó: TASR)

Az idős férfi fiával és menyével élt a faházban, ők déli 12 óra körül bevásárolni mentek az üzletbe. Nem jártak messze, amikor meglátták, hogy lángok csapnak fel a házból. Azonnal visszasiettek, de a hatalmas tűz miatt már képtelenek voltak bejutni az épületbe.

Amikor a tűzoltók a helyszínre értek, már az egész ház lángolt. Miután a tüzet megfékezték, a romok között egy összeégett holttestre bukkantak. A rendőrség egyelőre nem tudta megállapítani a személyazonosságát, de a helyiek meg vannak róla győződve, hogy a nyugdíjas férfiről van szó. A lakosok szerint hosszú évek óta vak volt, vélhetően ezért sem volt képes kijutni a lángoló helyiségből.

A szakértő előzetesen kizárta annak lehetőségét, hogy a tüzet valaki szándékosan okozta volna. Az elhunyt férfi viszont cigarettázott, így nem kizárt, hogy a tüzet egy égő csikk okozta. A rendőrség halálokozás ügyében indított eljárást, az eset körülményeit vizsgálják.


(noviny.sk)