Hibaüzenet

Notice: unserialize(): Error at offset 22 of 27 bytes in variable_initialize() (line 935 of /var/www/parameter.sk/web/includes/bootstrap.inc).

TRAGÉDIA: Tűz ütött ki egy idősotthonban, eddig hat holttestet találtak

Tűz ütött ki szombat hajnalban a horvátországi Andrasevec településen található Zöld Oázis idősotthonban, a tűzoltók eddig hat holttestet találtak - közölte a horvát sajtó.

TRAGÉDIA: Tűz ütött ki egy idősotthonban, eddig hat holttestet találtak
Fotó: Dnevnik.hr 

A tűz egy melléképületben keletkezett az idősotthon mellett, ahol szintén voltak lakók. 

Bár az időseket az intézmény előírásai szerint a nap 24 órájában felügyelet alatt kell tartani, a tűz keletkezésekor rajtuk kívül senki sem tartózkodott az otthonban.

Marijan Lovrencic megyei tűzoltóparancsnok azt mondta, ha időben észreveszik és jelentik a tüzet, valószínűleg nem történt volna tragédia.

A délelőtt folyamán a helyszínre érkezett Andrej Plenkovic kormányfő és Davor Bozinovic belügyminiszter is.

A kormányfő a sajtónak úgy nyilatkozott: egyelőre csak mély részvétét tudja kifejezni a halottak családtagjainak, minden más spekuláció volna.

„Megvárjuk, hogy az illetékes hatóságok kivizsgálják az ügyet”

- hangsúlyozta.

A tüzet 5 óra 23 perckor jelentették, a tűzoltók 6 óra 17 perckor oltották el azt. A fából készült melléképület a lángok martalékává vált. Az oltásban négy tűzoltóautó és húsz tűzoltó vett részt. Az áldozatok kilétét egyelőre nem hozták nyilvánosságra.

MTI/Dnevnik.hr