TRAGÉDIA: Problémát jeleztek a készülékek a trafóállomáson, az egyik munkás egy összeégett holttestet talált

Életét vesztette egy férfi, miután kedden délután bejutott egy trafóállomás területére Losoncnál, majd egy villanyoszlopra felmászva áramütést szenvedett. Az illető megégett holttestét az egyik alkalmazott találta meg – számolt be róla a TV JOJ.

TRAGÉDIA: Problémát jeleztek a készülékek a trafóállomáson, az egyik munkás egy összeégett holttestet talált
Fotó: Cséfalvay Á. András - illusztráció

A férfi vélhetően az oldalsó kapun, illetve a kétméteres kerítésen átmászva jutott be a lezárt területre. 16 óra körül az alkalmazottak észlelték, hogy nem megfelelő az üzemállapot, ezért az egyik munkás a helyszínre ment, hogy ellenőrzést végezzen.

Ott az egyik oszlop alatt megtalálta a férfi megégett holttestét. A jelek szerint az ismeretlen személy felmászott és áramütést szenvedett. A transzformátorok 110 kW-os feszültséget alakítanak át 22 kW-ra, így az illetőnek esélye sem volt a túlélésre.

A rendőrség vizsgálja, hogy a férfi milyen módon jutott be a területre, illetve mi vezetett tettéhez. A holttestet átvizsgáló orvos boncolást rendelt el a halál pontos okának megállapítása érdekében. A férfinél nem találtak iratokat, személyazonosságát így vélhetően DNS-vizsgálat alapján derítik majd ki.


(noviny.sk)