TRAGÉDIA: Lezuhant egy kisrepülőgép Nyugat-Szlovákiában, három ember meghalt

Pénteken délelőtt lezuhant egy négyszemélyes kisrepülőgép Mokrý Háj község kataszterében (Skalicai járás).

TRAGÉDIA: Lezuhant egy kisrepülőgép Nyugat-Szlovákiában, három ember meghalt
Fotók: Tűzoltóság/Rendőrség

A repülőgépen három személy tartózkodott, egyikük sem élte túl a becsapódást. A zuhanást követően a gép kigyulladt, a helyszínre kiérkező tűzoltók fékezték meg a lángokat.

Lena Košťálová tűzoltósági szóvivő tájékoztatása szerint egy Csehországban regisztrált repülőgépről van szó. Egyelőre nem tudni, hogy mi állhat a tragédia hátterében.

A tűzoltók a helyszínre érkezésük után felmérték a helyzetet, és megkezdték a repülőgép oltását, amelyet a lezuhanása után elborítottak a lángok.

„A tűzfészket sikerült lokalizálni, jelenleg a holicsi (Holíč) székhelyű szakolcai tűzoltók oltanak. Egy Csehországban nyilvántartott repülőgépről van szó” – közölte a TASR-rel Lena Košťálová, a Nagyszombat Megyei Tűzoltó- és Mentőszolgálat szóvivője. A rendőrök, a tűzoltók és a mentősök jelenleg a baleset helyszínén vannak.

„A 112-es segélyvonal első információi szerint a repülőgép Horvátberek közelében zuhant le. A zuhanás után a gép kigyulladt. A baleset három áldozatot követelt, feltehetőleg csehországi személyekről van szó. A zuhanás körülményeit vizsgáljuk. A légi hivatalt is a helyszínre hívták. Bővebb információkat akkor adunk, ha majd a vizsgálat lehetővé teszi” – tájékoztatott a Nagyszombati Kerületi Rendőr-főkapitányság a közösségi oldalán.

„A Brünnből felszálló kis repülőgép balesete során életüket vesztett személyek hozzátartozói fogadják őszinte részvétemet. A repülési és tengerészeti nyomozóegység az eset kivizsgálásában maximális következetességgel fog eljárni” – közölte Andrej Doležal (Sme rodina jelölt) közlekedésügyi miniszter a tragikus esemény kapcsán.

TASR/para