Tömegverekedés tört ki a védőmaszk miatt, megtámadták a rendőröket

A rendőrök egy közel 50 fős csoporttal kerültek nézeteltérésbe, kövekkel és egyéb tárgyakkal dobálták a járőröket.

Közrend megzavarása miatt riasztották a rendőröket vasárnap Bártfára (Bardejov). Az incidens azután kezdődött, hogy egy járőr felszólított egy ittas férfit a helyi romatelepen, hogy vegyen fel védőmaszkot – írja a tvnoviny.sk. A felesége szerint miután férje nem tett eleget a felszólításnak, a rendőrök leteperték.

A rendőrség arról tájékoztatott, hogy miután megsérült mindkét járőr és a helyiek mindkét rendőrautóban kárt okoztak, további 30 rendőrt küldtek a telepre. Jana Ligdayová rendőrségi szóvivő tájékoztatása szerint a rendőröket közel 50 helyi lakos támadta meg, kövekkel és egyéb tárgyakkal dobálták őket.

Az incidens után három személyt vettek őrizetbe. „A rendőrség az egész szituációt alaposan vizsgálja és ellenőrzi a körülményeket“ – tette hozzá a szóvivő.

Az érintett lakótelepen nagy számú marginalizált közösség él. A Szlovákiai Romák Uniójának elnöke, František Tanko szerint a rendőri beavatkozás eltúlzott volt. „A helyiek szerint a beavatkozás brutalitása nem volt adekvát, és kérdéses, hogy megalapozott volt-e“ – közölte, majd felszólította az illetékeseket, hogy az ügyet rövid időn belül vizsgálják ki.


(TASR)