Többszörös bűnöző volt a férfi, akit lelőttek a rendőrök

A Nagyszombat mellett történt esettel kapcsolatban Tibor Gašpar országos rendőrfőkapitány tartott sajtótájékoztatón pénteken.

Többszörös bűnöző volt a férfi, akit lelőttek a rendőrök
Fotók: Polícia Slovenskej Republiky - Facebook (További fotókért kattints!)

Amint arról korábban beszámoltunk, a nagyszombati rendőrök épp szolgálatot teljesítettek, amikor csütörtökön este tetten értek két autótolvajt Opoj községben (Nagyszombati járás).

A tolvajok menekülni próbáltak: beszálltak az autóba, amellyel érkeztek. Rendőri felszólításra nem álltak meg, kocsijukkal szándékosan a rendőrautónak csapódtak, veszélyeztetve ezáltal a rendőröket.

A rendőrök a szolgálati fegyverükkel meglőtték a bűnözőket. A mentő kiérkezéséig elsősegélyben részesítették őket.

Az egyik tolvaj a helyszínen életét vesztette, a másikat kórházba szállították.

Tibor Gašpar országos rendőrfőkapitány a sajtótájékoztatón elmondta, az autólopással próbálkozó 42 éves Ján G. többszörös bűnöző volt, korábban bankautomata-maffiával kapcsolatos ügyben volt elítélve. A fején érte a lövés, életét már nem tudták megmenteni.

A másik férfi, a 34 éves Martin K. szintén kapcsolatban áll a bankautomata-maffiával, ő kisebb fejsérüléssel került kórházba. Korábban mindkét elkövetőnek meggyűlt már a baja az igazságszolgáltatással. Ezúttal egy Škoda Fabia típusú személyautót próbáltak ellopni.

Mint kiderült, a rendőröket hajnali fél négykor riasztották a helyszínre. Egy szűk zsákutcában érték tetten az autótolvajokat, akik többször is szándékosan nekihajtottak a rendőrautónak, veszélyeztetve ezáltal a rendőröket.

A rendőrök ezt követően nyitottak tüzet a támadókra, több mint tíz lövést adtak le. Tibor Gašpar szerint egyértelmű, hogy az elkövetők megtámadták a rendőröket, az autó ebben az esetben ugyanis fegyvernek minősült. Az ügyben továbbra is vizsgálat folyik.


(para)