Több helyen is lövöldözött egy férfi Chicago környékén, legkevesebb három embert megölt

Három embert megölt, ötöt életveszélyesen megsebesített egy 32 éves férfi Chicagóban – írja a 24.hu az ABC News nyomán.

Több helyen is lövöldözött egy férfi Chicago környékén, legkevesebb három embert megölt
Fotók: AP

Az elkövető négy óra alatt több helyen is lövöldözött, mielőtt a rendőrök tűzharcban agyonlőtték.

Először egy autójában ülő 30 éves férfira lőtt rá, aki a helyszínen belehalt sérüléseibe. Ezt követően egy biztonsági őrre, valamint egy 77 éves nőre adott le lövéseket, előbbi életét vesztette, utóbbi állapota kritikus. A támadó később egy 20 éves férfira, és egy 81 éves nőre célzott, a fiatal életét vesztette a támadásban, a nyugdíjas pedig életveszélyes állapotban van. Az elkövető nem sokkal ezután egy 15 éves lányt is meglőtt, neki szintén válságos az állapota.

A férfi ezután autóba szállt, majd Evanston településnél megállt, ahol szintén életveszélyesen megsebesített egy nőt. A rendőrök ezt követően tudták lelőni a támadót. A helyszínen megtalálták a fegyverét is.

 

 

A lövöldöző a 32 éves Jason Nightengale volt.

„A bátyámnak már hosszú ideje átkattant” – irta a Facebookon az elkövető nővére. Erről a Chicago Sun-Times számolt be. A lap szerint Nightengale-t korábban már ötször állitották elő családon belüli erőszak gyanúja miatt, azonban vádat egyszer sem emeltek ellene. A helyi sajtó szerint fegyver és kábítószer birtoklása és lopás miatt is eljárást indult ellene.

Az elmúlt héten a férfi több tucat videót tett közzé az interneten, amelyekben Sátánról fecsegett, fegyverrel hadonászott és véletlenszerű emberek meggyilkolásáról beszélt. Az egyik felvételen Nightengale azt is mondta: "Felrobbantom az egész közösséget."

 


(via24.hu, para)