Tizenöt év után szabadlábra kerülhet a férfi, aki brutálisan meggyilkolt egy játékteremben dolgozó fiatal nőt

Szabadlábra kerülhet Róbert Ďurina, aki tizenöt évvel ezelőtt kirabolt egy losonci játéktermet, az ott dolgozó 22 éves Katkát pedig elrabolta és brutálisan meggyilkolta – írja a Čas.sk.

Tizenöt év után szabadlábra kerülhet a férfi, aki brutálisan meggyilkolt egy játékteremben dolgozó fiatal nőt
Rendőrségi felvétel

Ďurina 2007. augusztus 21-én hatolt be a játékterembe, ahol könnygázzal, ütésekkel és fojtogatással tette ártalmatlanná az ott dolgozó Katkát. A fiatal nő szemeit bekötötte, majd bezárta az illemhelyre. A férfi 230 ezer koronát vett ki a széfből, majd berakta Katkát a kölcsönzött autójába, és a Tomášovce és Halič közti mezei útra vitte. Ott elvágta a nő nyakát, majd sorsára hagyta. Katka halálát a nagy vérveszteség miatti sokkhatás okozta, holttestét másnap reggel járókelők találták meg a bokrok közt. A férfi a gyilkossággal akarta leplezni a rablást. Ďurinát elfogták és 22,5 éves szabadságvesztésre ítélték. Négy évvel a gyilkosság után a férfi írt egy levelet az ügyésznek, amelyben tettestársként jelölte meg az akkori élettársát. A járásbíróság viszont felmentette a nőt a gyilkosság vádja alól, és csak a rablásban való bűnrészességben találta vétkesnek, amiért hároméves feltételes szabadságvesztésre ítélték.

Tizenöt év után a most 45 éves Ďurina kérvényezte feltételes szabadlábra helyezését. A bíróságon elmondta, mennyire sajnálja a történteket, és ha tehetné, visszafordítaná az időt. „Arra kérem önöket, hogy ne törjenek felettem pálcát, hanem adjanak nekem egy második esélyt” – mondta a férfi a tárgyaláson. A bíróság szenátusa úgy ítélte meg, hogy teljesültek a feltételek a feltételes szabadlábra helyezéséhez: hétéves próbaidőt, valamint hároméves pártfogói felügyeletet szabtak ki rá, emellett pszichoterápián kell átesnie, munkát kell találnia, nem fogyaszthat alkoholt és egyéb függőséget okozó szert, illetve nem utazhat külföldre. A bíróság ítélete nem jogerős, ugyanis az ügyész fellebbezést nyújtott be.

Az áldozat családjából senki sem jelent meg a szerdai tárgyaláson. Katka édesanyja öt évvel a gyilkosság után elhunyt, nővére, Janka pedig betegséggel küzd, egy hozzátartozója gondozza.


(Čas.sk)