Tizenhat év után gyanúsítottak meg egy férfit a brutális maffiagyilkosság elkövetésével

Fordulat állt be Rastislav Habšuda felső-nyitrai vállalkozó brutális megölésének az ügyében. A férfit 2006 áprilisában találták meg holtan a Novákyban lévő víztározóban. Össze voltak kötözve a kezei, a nyakához egy csatornafedelet kötöztek, a szeme és a szája pedig le volt ragasztva – írja a TV Noviny.

Tizenhat év után gyanúsítottak meg egy férfit a brutális maffiagyilkosság elkövetésével
Fotó: Cséfalvay Á. András - illusztráció

A rendőrség most pénteken vett őrizetbe egy férfit, akit a brutális gyilkosság elkövetésével gyanúsítanak. Daniel Lipšic speciális ügyész szombaton indítványozta az előzetes letartóztatását, mivel fennállt a veszélye, hogy az illető elmenekül vagy bujdosásba kezd. A gyanúsított tagadja bűnösségét, sőt, azt állítja, hogy az áldozatot nem is ismerte.

Lipšic szerint a férfit tanúvallomások szerint gyanúsították meg, valamint további bizonyítékok is a bűnösségét támasztják alá. A bíróság helyben hagyta a speciális ügyész indítványát.

Habšuda élettelen testét kajakos gyerekek találták meg 16 évvel ezelőtt. A TV Noviny információi szerint a férfi fején ütésre utaló nyomok voltak, a halálát fulladás okozta. Csupán a lábai lógtak ki a vízből. Az esettel kapcsolatban maffiakivégzést emlegettek. A TV Noviny szerint a vállalkozó halálának vélhetően pénzügyi háttere van. A nyomozó nem tartja kizártnak, hogy több személy hajtotta végre a gyilkosságot, a lehetséges megrendelők neve viszont még ismeretlen.

 

(tvnoviny.sk)