Tallóson csuklyás rendőrök rontottak be hajnalban egy ártatlan családhoz

Kábítószerrel kapcsolatos bűncselekménnyel összefüggésben a rendőrség emberei akcióztak kedden Nyitra és Nagyszombat megye több pontján. De homokszem került a gépezetbe, ugyanis Tallóson nem abba a házba hatoltak be a NAKA emberei, amelyikbe tervezték. Következményei lesznek az ügynek.

Tallóson csuklyás rendőrök rontottak be hajnalban egy ártatlan családhoz
Illusztráció

Ahogy arról a portálunk is beszámolt, a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) illetékesei kedden razziát tartottak több dél-szlovákiai településen, melynek során 11 személyt vettek őrizetbe.

Tallóson viszont a rendőrök elvétették a kitippelt bűnelkövető házát, és egy másik lakóépületbe rontottak be a csuklyás kommandósok. Az érintett ház lakóinak egyik hölgy tagja a Joj televíziónak nyilatkozva elmondta, hajnal 5 órakor valami szörnyű csapkodásra riadtak fel. Amikor a nő kiment a folyosóra, elég durva látványban volt része: élettársa megbilincselve feküdt a földön és a rendőrök meg ordibáltak egyfolytában, hogy maradjon is ott. Az asszonyra szintén rákiáltottak, hogy üljön le, és a kezeit tegye a térdére.

Szerencsére a hatóság emberei hamar észrevették, hogy nem a megfelelő helyen arcoskodnak, mert elejtettek olyan megjegyzéseket egymás között, hogy a bilincsbe vert férfire nem illik a megadott személyleírás. 

A pórul járt érintett szerint a belügyi alakulat a szomszéd házba tervezett berohanni, de azt nem tudták, hogy oda külön vezet lépcső. 

A keddi házkutatások során a rendőrség részéről történt egy hiba - olyan házba hatoltak be, amelyiknek a tulajdonosai nem hozhatók összefüggésbe bűncselekménnyel. A rendőrség kész a keletkezett kár megtérítésére - nyilatkozta a belügyminisztérium szóvivője. Tekintettel arra, hogy az utóbbi időben már másodszor történik hasonló eset, a NAKA irányítója levonja a szükséges következtetéseket - jegyezte meg  Andrea Dobiášová.

(noviny.sk)