SZÖRNYŰ: Valaki végzett a kiskutyákkal, a tetemeket pedig bedobta egy patakba

A rendőrség ismeretlen személy ellen indított eljárást, aki megölt hat kiskutyát, egy ládába helyezte őket, majd a Vrbov községnél (Késmárki járás) lévő rekreációs övezetben húzódó patakba dobta.

SZÖRNYŰ: Valaki végzett a kiskutyákkal, a tetemeket pedig bedobta egy patakba
Fotó: Rendőrség (Facebook)

A rendőrség tájékoztatása szerint az elkövető legkésőbb november 9-én, 15 órakor az állatorvosi rendelettel ellentétben, eddig ismeretlen módon megölt hat kölyökkutyát. A tetemeket egy nyitott, műanyag ládába helyezte, ezt pedig a patakba dobta.

A rendőrség figyelmezteti az embereket, hogy törvénysértésnek számít bármiféle indokolatlan cselekedet, ami egy állat sérüléséhez vagy elpusztulásához vezethet. Bűncselekményt követ el, és akár 3 évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik azt, aki állatot kínoz, noha az elmúlt 12 hónapban hasonló tett miatt megbírságolták, vagy az elmúlt 24 hónapban jogerősen elítélték, illetve az is, akik különösen kegyetlen módon kínoz állatot, vagy halálra kínozza azt.

Egytől öt évig terjedő szabadságvesztésre számíthatnak azok, akik a fent említett tetteket több állaton követik el, azt nyilvános helyen teszik, vagy törvény által védett állat ellen követik el.


-para-