SZÖRNYŰ: Szélsőségesek elevenen elégettek egy fiút

Hindu szélsőségesek újabb erőszakcselekményt követtek el Indiában felekezeti kisebbségek tagjai ellen, ezúttal egy 17 éves muszlim fiatalt égettek el elevenen - közölte a Kathpress katolikus hírügynökség szerdán.

A Kathpress az UCANews ázsiai katolikus hírügynökségre hivatkozva  arról számolt be, a Mohd Háled  névre hallgató  fiatalt kerozinnal öntötték le és felgyújtották, mert elutasítottai a hindu Rám isten dicsőítését

Háledet az Uttar Prades-i Varanaszi egyik kórházába szállították súlyos égési sérülésekkel, de életét már nem tudták megmenteni.  Gratian Mundadan, Bijnor nyugalmazott katolikus püspöke az UCANews-nak nyilatkozva megrázónak nevezte a történteket, ami rettegéssel tölti el a békés indiai lakosokat.

Az országot és Uttar Prades államot is a hindu nacionalista Indiai Néppárt (Bháratíja Dzsanata Párt, BJP) irányítja. A keresztény és muszlim kisebbségek azt vetik a BJP szemére, hogy megtűri a hindu vallás nevében elkövetett erőszakcselekményeket, így a hindu szélsőségesek muszlimok ellen bosszúból elkövetett gyilkosságait, amiért állítólag szent állatnak tekintett teheneket öltek le.

Narendra Modi miniszterelnök hindu nacionalista pártja, a BJP nyerte nagy fölénnyel az idén a indiai parlamenti választásokat. Az Alliance Defending Freedom vallásszabadságot védő szervezet június végén ezzel összefüggésben azt sérelmezte, hogy az újraválasztott Modi második hivatali idejének május 30-i kezdete óta Uttar Pradesben és további öt indiai államban sorozatos erőszakcselekmények történtek a helyi keresztények ellen.
 

MTI