SZÖRNYŰ: A saját arcába robbantotta az aknát az 55 éves férfi - a kórházban végül életét vesztette

MAGYARORSZÁG - Szörnyű balesetet szenvedett az 55 éves N. István aki éppen az udvarában lévő aknánál dolgozott, amikor egy hatalmas robbanás után súlyosan megsérült - adja hírül a Blikk.

„A solymári ház tulajdonosa az udvari aknában felhalmozott zöldhulladékot akarta elégetni. A kupacra égésgyorsító folyadékot öntött, majd meggyújtotta azt. Az égésgyorsító gőze berobbant, és felrepítette az akna fedőlapját, amely eltalálta a férfit, aki életveszélyes fejsérülést szenvedett. Kórházba vitték, ahol a gondos orvosi ellátás ellenére meghalt” – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

A tragédiát egy fiatal házaspár vette észre, akik éppen arra sétáltak. Állításuk szerint megijjedtek a detonáció hangja miatt, majd arra lettek figyelmesek, hogy az akna teteje vagy 20 métert repül, és egy éppen arra haladó autó közvetlen közelében csapódott be. A pár nem tudta, hogy a robbanás közelében tartózkodott-e valaki, mindenesetre értesítették a hatóságokat.

"Amikor az út másik felén megláttam egy baseballsapka maradványait, sejtettem, hogy valaki lehetett az aknában" - nyilatkozta a házaspár férfi tagja a Blikknek.


(Blikk.hu)