SZÖRNYÚ: Kigyulladt karácsonyfa miatt lángba borult a lakás, 12 ember, köztük 8 gyermek életét vesztette

Kigyulladt karácsonyfa okozta a 12 ember, köztük 8 gyermek életét követelő lakástüzet az amerikai Pennsylvania állambeli Philadelphiában január 5-én - közölte kedden a helyi tűzoltóság vezetője az előzetes vizsgálati eredményeket ismertetve.

A tűz a reggeli órákban, egy háromemeletes sorház középső emeletén tört ki Fairmount városrészben.

A tűzoltóság szerint az eredetileg két családra tervezett, a philadelphiai lakásügyi hatóság tulajdonában lévő épületet túlzsúfolták, 26-an laktak ott.

Ez a katasztrófa, illetve egy másik, vasárnap New Yorkban kitört, tizenhét ember életét követelő tűz aggályokat vetett fel azzal kapcsolatban, hogy az olcsó amerikai bérházak megfelelnek-e a tűzvédelmi előírásoknak.

A philadelphiai épület füstérzékelőiről ellentmondásos értesülések láttak napvilágot. A tűzoltóság korábban arról számolt be, hogy négy füstérzékelő is volt az épületben, de egyik sem működött. Később azt is közölte, hogy a készülékeket utoljára tavalyelőtt ellenőrizték. Dinesh Indala, a philadelphiai lakásügyi hatóság alelnöke ugyanakkor hat készülékről számolt be, amelyek tavaly májusban estek át ellenőrzésen.


(MTI)