SZÖRNYŰ: Katonai késsel mészárolta le testvéreit és édesapját a fiatal, csupán legkisebb húgát kímélte meg

Brutális gyilkosság történt múlt héten pénteken a csehországi Kostelecben, amely során egy fiatal három családtagjával végzett – írja a noviny.sk.

SZÖRNYŰ: Katonai késsel mészárolta le testvéreit és édesapját a fiatal, csupán legkisebb húgát kímélte meg
Illusztráció (Fotó: TASR/AP)

Jan Lisický, a bűnügyi osztály vezetője elmondása szerint karrierje során nem találkozott ilyen brutális és kitervelt gyilkossággal. A támadó gondosan eltervezett mindent: szerzett két, több mint 20 centiméter pengehosszúságú katonai kést, megköszörülte, majd megolajozta őket.

Elsőként fiútestvérét gyilkolta meg, Lisický szerint a gyerek holttestén legalább negyven késszúrás okozta sebet állapítottak meg. Ezt követően megvárta, amíg nővére hazatér a kutyasétáltatásból, majd őt is megtámadta – a szúrások az áldozat nyakát és mellkasát érték.

Az elkövető ezt követően a konyhába vonszolta a holttestet, majd órákat várt, amíg édesapja is hazatért. A férfi megpróbált elmenekülni, de fia többször is lesújtott rá a késsel.

A támadó csupán legfiatalabb húgát kímélte meg, aki bezárkózott az illemhelyre, onnan hallgatta végig testvére tombolását. Jelenleg pszichológusok gondozzák.

A nyomozó szerint az elkövető indítéka az volt, hogy a család tagjai nem tisztelték őt kellően. A fiatalember beismerte tettét, amiért akár életfogytiglan tartó szabadságvesztést is kaphat.


(noviny.sk)