SZÖRNYŰ: Élő célpontként használtak két kutyát Csilizpatas közelében, a szuka nem élte túl a történteket

Az ismeretlen tettes valószínűleg elő célpontként használta a két fekete ebet. Az eset Csilizpatas közelében, egy mezei úton történt. A szuka nem élte túl a történteket. A másik kutya életéért a pozsonyi állatorvosi klinikán küzdenek.

SZÖRNYŰ: Élő célpontként használtak két kutyát Csilizpatas közelében, a szuka nem élte túl a történteket
Fotók: Az OZ Dog Azyl Facebbok-oldala

A mezei úton, Csilizpatas és Csiliznyárad közt, lelőve, véresen találták meg a két kutyát. A fán lógó csali azt sejteti, hogy valójában kivégzésről volt szó. „Ahol megtaláltuk a kutyákat, a fán sonka lógott. Ezzel biztosíthatta a tettes, hogy a kutyák ne szaladjanak el, míg nem végez velük” – nyilatkozta az OZ Dog Azyl elnöke, Veronika Dosoudilová.

A szukán sajnos már nem tudtak segíteni, a másik eb azonban még életben volt.

„Valószínűleg elestek, amikor fejbe lőttek őket, a tettes pedig ettől kezdve már nem foglalkozott azzal, hogy vajon még élnek-e vagy sem”

– fűzte hozzá Dosoudilová.

A szukát ért lövés láthatóan behatolt a szívébe, így az azonnal életét vesztette. A másik, körülbelül hároméves kutyust, aki a Baris nevet kapta, az OZ Dog Azyl önkéntesei rögtön állatorvoshoz vitték. Sérülései súlyossága miatt azonnal Pozsonyba kellett szállítani, az állatorvosi klinikára.

„A röntgen alapján a tettes olyan lövedéket használt, mely ütközéskor darabokra törik, mivel a lövedék töredékei mindenütt ott voltak a kutya fejében.  Továbbá sérült a csigolyája, amely emiatt nyomja a gerincvelőjét”

– mondta Dosoudilová.

A kutyák egyike sem rendelkezett chippel, és a közeli falvakból senki sem jelezte, hogy eltűntek volna a kedvencei. Nem kizárt, hogy valaki, aki jól ismerte őket, így akarta likvidálni az ebeket. A tettes a maradványok eltüntetésével már egyáltalán nem foglalkozott.

„Ha nem találunk rá Barisra, lehet, hogy még egy hétig haldoklott volna, ez állatkínzás. A bűnügyi rendőrség nyomoz az ügyben. A szuka tetemét átadtuk boncolásra”

– húzta alá Dosoudilová.

Az OZ Dog Azyl társulás a kutyus felépülése után új otthont keres Barisnak.

(noviny.sk)