Szlovák-magyar drogkereskedő csoportot számoltak fel

Szlovákiában és Magyarországon droggal kereskedő csoportot számolt fel szerdán a magyarországi Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI).

Az NNI a szlovákiai bűnüldöző hatóságokkal együttműködve január 30-án felszámolt egy Magyarország és Szlovákia területén kábítószerrel kereskedő csoportot - írták.

Az összehangolt akcióban a magyar rendőrök Esztergomban elfogták a 45 éves N. Csabát, aki a magyarországi értékesítést irányította. Lakásában - az előzetes szakértői vélemény szerint - egykilónyi marihuánát, valamint ecstasyt foglaltak le, egy telephelyen pedig húszdekányi marihuánát, egy légpuskát, egy 0,22-es kaliberű puskát és lőszereket találtak.

Az NNI a 45 éves budapesti H. Péter lakásán csaknem fél kiló marihuánát talált, amelyet nagy valószínűséggel N. Csabától vásárolt. 

A budapesti férfit kábítószer birtoklás miatt hallgatták ki gyanúsítottként, N. Csabát pedig kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását.

A szlovákiai hatóságok négy embert fogtak el, egyebek mellett kétkilónyi marihuánát és ecstasyt foglaltak le, és felszámoltak egy professzionálisan felszerelt kannabiszültetvényt.


(MTI)