Szexuálisan zaklatott egy 13 éves lányt a gyerektábor vezetője

Szexuális visszaélés gyanújával indított eljárást a Pozsonyi Kerületi Rendőrkapitányság nyomozója az 56 éves Roman P. ellen.

A rendőrség erről a közösségi hálón tájékoztatott pénteken. Elmarasztaló ítélet esetén a pozsonyi férfi kettőtől tíz évig terjedő szabadságvesztésre számíthat.

A vádlott 2003-ban került kapcsolatba az általa vezetett nyári táborban a sértettel, egy 13 éves lánnyal. A gyanú szerint ezt követően, 2004 és 2005 között többször is kihasználta a fiatalkorú lányt. A szexuális visszaélésekre Pozsonyban, a fővároson kívül illetve a nyári táborban került sor.

„A nyomozás során bizonyítást nyert, hogy a bűntett hatással volt az akkor még fiatalkorú személy erkölcsi és testi fejlődésére” – áll a rendőrségi közleményben.

Andrea Predajňová, a Főügyészség szóvivője elmondta: egy Sme napilapban megjelent cikk nyomán az ügyészség még 2019 márciusában utasított a büntetőeljárás megkezdésére. A cikk arról szólt, hogyan használják ki szexuálisan a fiatalkorú lányokat a ChaChaLand gyerektáborban.
 

TASR