Szaúd-Arábiai feleségével együtt gyilkolt a San Bernadinó-i ámokfutó

Szaúd-Arábiában is járt a tegnapi kaliforniai lövöldözés elkövetője, írja a 24.hu a Los Angeles Times nyomán.

Szaúd-Arábiai feleségével együtt gyilkolt a San Bernadinó-i ámokfutó
Fotó: conservativepost.com

A lap szerint Syed Raheel Farook hívő muszlim volt, de munka közben nem beszélt a vallásról. Nemrég elutazott Szaúd-Arábiába, ahol feleségül vett egy nőt, akit az interneten ismert meg.

A rendőrség üldözés után tűzharcban végzett a San Bernadinó-i fegyveres támadás két gyanúsítottjával. A rendőrök egy golyó lyuggatta terepjárót próbáltak meg megállásra kényszeríteni, amikor lövések dördültek el. Az összecsapásban egy férfi és egy nő, aki az autóban ült, életét veszette. A lövöldözés helyszínének közelében elfogtak egy harmadik, menekülni próbáló gyanúsítottat is, de az ő bűnrészessége még nem bizonyított. Az összecsapásban egy rendőr is megsebesült.

Több, a rendőrségre hivatkozó sajtóforrás szerint a kaliforniai támadás egyik elkövetője az amerikai állampolgárságú Syed Raheel Farook, állami alkalmazásban álló környezet-egészségügyi szakértő volt, Az NBC úgy tudja, hogy a támadásban részt vett Farook fivére, Malik is. A nő kilétét, valamint azt, hogy milyen kapcsolatban állt a két férfival, egyelőre nem közölték.

A gépfegyveres, terepruhát viselő támadók – szemtanúk és rendőrségi feltételezés szerint hárman – a nap folyamán korábban a dél-kaliforniai San Bernadinóban egy fogyatékos embereket gondozó szociális intézmény konferenciatermén ütöttek rajta, ahol legkevesebb 14 embert megöltek, további 17-et pedig megsebesítettek.

24.hu