Súlyosan megvertek egy 15 éves fiatalt a nagymegyeri buszállomás közelében

Január végén durva fizikai erőszak áldozata lett egy nagymegyeri fiatal. A fiúnak eltörtek az arccsontjai, de a lelki sérülések még ennél is súlyosabbak.

Múlt héten beszámoltunk egy pozsonyi esetről, melynek során egy kiskorú fiút vert össze egy 20 éves férfi az egyik pozsonyi buszmegállóban ok nélkül. Néhány nappal később jelentkezett nálunk egy 15 éves nagymegyeri fiú hozzátartozója, és elmondta, a pozsonyihoz kísértetiesen hasonló dolog történt január végén Nagymegyeren is.

A 15 éves fiú, Béla éppen hazafelé sétált az egyik korabeli barátjával, amikor a nagymegyeri buszállomásnál megállt mellette egy autó.

„Kiszállt a kocsiból a srác egyik korabeli ismerőse, és lekevert a fiamnak egy pofont, mondván, ez az elégtétel, amiért »leromázta« őt. A 15 éves ezzel lezártnak tekintette az ügyet, csakhogy ekkor kipattant az autóból egy 23 éves férfi, és ok nélkül ütni kezdte a fiamat” – meséli az édesanya, aki szerint fia még csak nem is ismerte az elkövetőt.

Béla összehúzta magát a földön, a támadó pedig ütötte, ahol csak érte. A fiú nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett, eltört az arccsontja.

Az édesanya a történtek után feljelentést tett a rendőrségen. Mint mondja, később az is kiderült, hogy fia semmit nem mondott az egész incidenst elindító fiúról a háta mögött, csak valaki azt hazudta neki.

„A támadó 15 éves ismerőse is meglepődött a férfi reakcióján, lefogta őt, majd annyit mondott a fiamnak, hogy nem tudja sokáig tartani, fusson. A fiammal volt az egyik osztálytársa is, aki látta a történteket, de sokkot kapott a látványtól, és nem tudta, mit tegyen”

– tette hozzá az édesanya, aki reméli, a rendőrség rövidesen pontot tesz az ügy végére, a támadó pedig megkapja méltó büntetését.

Az esettel kapcsolatban érdeklődtünk a Nagyszombat megyei rendőrkapitányság szóvivőjénél. Mária Linkešová megerősítette, az eset valóban megtörtént, a rendőrség pedig garázdaság és testi sértés gyanúja miatt indított eljárást. A szóvivő hozzátette, a kiskorú sértettnek a támadás során eltörtek az arccsontjai.

A tinédzser édesanyja elmondta, fia állapota már javult, lelkileg azonban még nem sikerült túltennie magát a történteken, főleg, hogy az eset óta az ismerősein keresztül fenyegetik őt.


-para-