Súlyos büntetés fenyegette a fiatal férfit, öngyilkos lett az előzetesben

Öngyilkosságot követett el Besztercebányán az előzetes letartóztatásban egy férfi, akit többéves szabadságvesztés fenyegetett kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmény elkövetéséért.

Súlyos büntetés fenyegette a fiatal férfit, öngyilkos lett az előzetesben
Illusztráció (Fotó: TASR)

A rimaszombati rendőrök 2021 novemberében egy kábítószer-ellenes akciós során vették őrizetbe a 34 éves Petert, akinél metamfetamint találtak. Az ügy dokumentálását követően kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmény elkövetésével gyanúsították meg.

A férfit csupán néhány hónappal az akció előtt engedték ki a börtönből, vélhetően a bíróság ezért is helyezte előzetes letartóztatásba. Alig telt el két hónap, a férfi öngyilkosságot követett el a rács mögött – felakasztotta magát a cella illemhelyén.

A helyszínre kiérkező mentők már csak a halál beálltát tudták megállapítani. A TV JOJ szerint a tapasztalatok azt mutatják, hogy olyan személy számára, aki éveket töltött börtönben, az előzetes letartóztatás pszichikailag még megterhelőbb lehet, ugyanis a gyanúsított egész nap be van zárva a cellába, és csak naponta egy órára mehet ki. Emellett Petert visszaeső bűnözőként 15 éves szabadságvesztés fenyegette, nem kizárt, hogy mindez közrejátszott abban, hogy öngyilkos legyen.


(noviny.sk)