Sose jön ki a börtönből a magyar anya, aki több mint száz késszúrással ölte meg kislányát

A Tatabányai Törvényszék fegyházban letöltendő tényleges életfogytiglanra ítélte azt a nőt, aki két éve húsvétkor egy tatai panzióban nyolc éves lányát elkábította, majd száznál több késszúrással megölte. A ítélet nem jogerős.

Sose jön ki a börtönből a magyar anya, aki több mint száz késszúrással ölte meg kislányát
Illusztráció (Fotó: freeimages.com)

Detrői Ferenc bíró kizárta a feltételes szabadlábra helyezés lehetőségét. Indoklásában leszögezte, a legsúlyosabb büntetés kiszabásával

"azt az üzenetet kell közvetítenem a társadalom többi tagjának, hogy a családi konfliktusok megoldásának nem az a módja, hogy a hozzátartozót - különösen a gyermeket - megölöm".

A vádirat szerint Á. Anikó a tőle külön élő lányát 2015 áprilisában a gyermek apjának beleegyezésével a tavaszi szünetben elvitte egy tatai panzióba. A lány jó ideje az apjánál és annak élettársánál lakott, mivel az anya a gyógyszerszedés mellett rendszeresen ivott.

A nő panzióban tudta meg, hogy a gyermek apja és annak új családja a kislánnyal együtt korábban akar véglegesen külföldre költözni annál, mint amiről ő tudott. Ugyancsak a panzióban szembesült a nő azzal, hogy a lány apja élettársát anyunak szólítja.

Á. Anikó a korábbi tárgyalásokon elmondta, hogy a hallottak hatására elkezdte bevenni a nála lévő 30-40 szem különféle nyugtatót, majd két üveg pezsgőt ivott, ezt követően nem emlékszik a történtekre.

A szakértői vélemények szerint

az asszony lányát először pezsgővel itatta, amelyben nyugtatókat oldott fel, majd elkábult állapotban megütötte és egy kilenc centis késsel száznál több alkalommal megszúrta a gyermeket. Később a már élettelen testet zsineggel fojtogatta.

A nő a cselekmény elkövetése után elaludt, majd felébredve tovább ivott, telefonon és SMS-ben megtévesztő tartalmú információt adott hollétéről és a gyermek állapotáról a kislány apjának és az őt kereső barátnőjének.

Időközben a panzió alkalmazottai a körözés alapján felismerték a kislányt. A rendőrök a szobában fogták el a nőt és az ágyban letakarva találták meg a gyermek holttestét.

Az ítélet nem jogerős, mert a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

(MTI)