Sok a megválaszolatlan kérdés a csomagtartóban talált halott szlovák rendőr ügyében, többen maffialeszámolást emlegetnek

Számos kérdést vet fel annak a szlovákiai rendőrnek a halála, akinek a holttestét Lengyelországban találták meg autója csomagtartójában. A lengyel média maffialeszámolást emleget.

Sok a megválaszolatlan kérdés a csomagtartóban talált halott szlovák rendőr ügyében, többen maffialeszámolást emlegetnek
Forrás: TV JOJ

A rendőr még december 20-án ment el otthonról, azóta pedig semmit sem lehetett róla tudni. A rendőrség nagyszabású keresőakciót indított, a lengyel hatóság pedig meg is találta az autóját Ludmiež községben. Sebastian Gleń lengyel rendőrségi szóvivő szerint a jármű már több napja ott állt a község szélén.

A rendőrséget egy szlovák állampolgár értesítette, aki a környéken tartózkodott, és lehetségesnek tartotta, hogy a kocsi az eltűnt rendőré. A kocsi egy forgalmasnak mondható út mentén parkolt, naponta több jármű is elhaladt mellette.

Gleń szerint az első helyszínelés során megállapították, hogy az autó üres, viszont a hátsó szélvédőn, ablakokon fekete fólia volt, így ezt nem tudták minden kétséget kizáróan igazolni. A szóvivő megerősítette, hogy az autóra járókelők figyeltek fel, de nem volt jogalapjuk, amely szerint a rendőrök eljárhattak volna.

Nagy bírálat érte a helyi rendőrséget, amely sokak szerint nem standard módon járt el azzal, hogy elvontatta a kocsit, és csak azt követően ellenőrizte a csomagtartót. Ott végül megtalálták a 40 éves szlovákiai rendőr holttestét lőtt sebbel, mellette pedig egy pisztoly volt.

A lengyel média szerint a rendőrségnek ez az eljárása számos kérdést vet fel, Gleń viszont azzal védekezik, hogy a jármű átkutatásához ügyészi engedély kell. Ezért vontatták el először a kocsit, és csak aztán vizsgálták át. „Senki sem számított rá, hogy az autóban holttestet találunk“ – tette hozzá.

A lengyel média szerint az eset körülményei maffialeszámolásra hajaznak, a rendőrség viszont ennek valószínűségét nem erősítette meg. A folyamatban lévő nyomozásra való tekintettel bővebb tájékoztatással egyelőre nem szolgálhat.


(noviny.sk)