Saját anyját fejen szúrta egy késsel a fiatal férfi

A rendőrség gyilkossági kísérlet alapos gyanújával vette őrizetbe a harminc év körüli Lukášt.

Családi dráma zajlott le egy nagymihályi panelház ötödik emeleti lakásában csütörtökön délután. A 30 év körüli Lukáš kést ragadott és fejen szúrta saját édesanyját, az 57 éves Katarínát - tudta meg a Joj TV.

A szomszédok elmondása szerint a nő a támadás után kirohant a lépcsőházba, miközben a kés kifele állt hátul a fejéből. Az egyik lakó azt mondta, előtte kiabálást, sikoltozást és dörömbölést hallott, de elképzelni sem tudja, mi történhetett odabent.

Riasztották a rendőröket és a mentőket is. Perceken belül a helyszínen voltak, a fiatal férfit pedig őrizetbe vették. Lenka Ivanová rendőrségi szóvivő közölte, miután elvégzik a szükséges műveleteket és kihallgatásokat, a férfit elhelyezik a rendőrségi cellában. Gyilkossági kísérlet ügyében indult eljárás.

Az 57 éves asszonynak óriási szerencséje volt - mentővel elszállították a nagymihályi helikopterleszállóhoz, onnan pedig helikopterrel a kassai egyetemi kórházba, ahol műtét vár rá. "Mindvégig eszméleténél volt, az állapota azonban stabil" - árulta el Zuzana Hopjaková mentőszolgálati szóvivő.

A szomszédok a Joj TV-nek elmondták azt is, hogy a fiatal férfi hosszú ideje lelkibeteg, édesanyjával gyakran veszekedett. A támadás indítékát nem ismerik.

(Noviny.sk)